OPG Picek VRT Mala Vidrica

menu

Više o nama

Više o nama

Posadila sam vrt (voćnjak i lavadnjak) u jesen 2010. Posadili smo kombinaciju starih i skroz novih sorti voća, da nemamo monokulturu i da nemoramo ništa špricati. Osim toga, naše biljke i voćke su posađene u ukrasnom obliku kao npr. "Hrvatski pleter" ili u geometričkim oblicima.

Imamo stare autohtone sorte voća, kao zerdelije, mirisavke (grožđe), bjelice, planike, petrovače jabuke itd. Osim toga, uzgajamo i preko 30 sorti kupina i razne sorte žutih malina, "Fourberry", 4 sorte aronije itd. 

Naš vrt je površine od samo pola hektara. Jednu trećinu čine kupine, drugu lavanda i ostalo je razno koštunjičavo i bobičavo voće-

Na letku je sve navedeno osim najnovijeg "Fourberry", crveni ljesnjak, crveni orah, crni orah, krisanje malina/jagoda i Planika.

Naš posebni proizvod je "Mirabella" džem od kupina, bjelica i petrovacke jabuke(s koricom).

Svi nasi džemovi su od nešpricanog i netretiranog voća, bez konzervansa i sa samo 30% šećera (ne koristimo kukuruzni sirup, kao industrija), osim toga samo 3 minute kuhano, tako da su sve djelatnosti voća sadržane. Sve je ručno rađeno i domaće.

Naši sirupi i kompoti su isto tako bez konzervansa (osim od zerdelije i Mirisavke) i dugo smo eksperimentirali da koristimo što manje šecera, a više voća.

Fotografije

Facebook Twitter Google plus
share
keyboard_backspace search print QR arrow_upward